Lauantaina 5.11.2022

On kulunut vuosia edellisestä päivityksestäni. Täytyy myöntää, että olen unohtanut kokonaan blogini olemassaolon. Etsiessäni erästä tiettyä tekstiä tiedostoistani (ja laatikoideni uumenista) törmäsin vanhoihin talteen keräämiini päiväkirjamerkintöihin ja tajusin unohtaneeni blogini kokonaan. 

Päätin tulla tänne katsomaan tilannetta, mutta kun yritin kirjautua vanhoilla tunnuksillani tänne, ei se heti onnistunut. Jouduin pyytämään uuden salasanan ja sen tehdessäni esitin mielessäni hiljaisen rukouksen. Olisi ollut kamalaa, jos blogit olisivat kadonneet taivaantuuliin. Onneksi pääsin kirjautumaan sisään, onneksi. En olisi halunnut menettää tätä blogia, enkä varsinkaan matkustusblogiani. 

Nyt olen siis täällä jälleen ja on aika kertoa tuoreimpia kuulumisia.

On pyhäinpäivä, marraskuun hämärä tunkeutuu olohuoneeseeni sälekaihtimien väleistä. Ulkona on hyrisyttävän kalsea ilma. Tuntuu kuin tämä syksy olisi jotenkin paksumpaa, vuoroin täynnä hyistä kylmää ja vuoroin kosteaa sumua, jolloin katuvalot hädin tuskin jaksavat pitää yön mustan vaipan loitolla ulko-ovien liepeistä.

Poikanen nukkuu makuuhuoneessa ja esikoinen uskaltautui viettämään ystävänsä syntymäpäivää kaupungille. Olen siis yksin olohuoneessani ja mietin, kuinka käyttäisin nykyisin niin arvokkaan oman vapaan aikani. Valinnan varaa on liikaa, enkä oikeastaan tiedä, mihin tarttuisin.

Kirjahylly notkuu lukemattomista kirjoista, eikä Helsingin kirjamessuilla käynti ainakaan parantanut asiaa yhtään. :D Tallenteissa ja Netflixillä olisi kymmeniä ja kymmeniä katsomatta jääneitä sarjoja ja elokuvia. Myös kaksi erittäin keskeneräistä romaanikäsikirjoitusta odottaa kirjoittamistaan. On myös eräs uusi kirjoittamiseen liittyvä ehdotus, joka esitettiin minulle viime yönä tyttärieni isän toimesta.

Niin tosiaan tyttärieni isä, hän on toisinaan pitänyt yhteyttä viimeisen vuoden aikana. Jokin hänen suhtautumisessaan kirjoittamiseeni on muuttunut ja hänen soittaessaan minulle keskustelu kääntyy miltei aina jossain vaiheessa kirjoittamiseen hänen toimestaan. Hän haluaa tehdä toiseen käsikirjoituksistani joitakin kuvituksia piirtämällä ja nyt viimeyönä hän kysyi haluaisinko kirjoittaa bändille laulunsanat (nähtävästi toisetkin), jotka hän tai hänen naisystävänsä poika voisi kääntää sitten englanniksi.

Lupasin yrittää, mutta varoitin ettei laulunsanojen kirjoittaminen ole mitenkään helppo juttu. Minulla ei ole minkäänlaista kokemusta sellaisesta. Sovimme, että yritän kirjoittaa laulun, joka kertoisi kirjoittamani fantasiakäsikirjoituksen maailmasta. Hän on innostunut viimeisimmäksi valmiiksi saamastani käsikirjoituksesta. Olin yllättynyt ja tietenkin ilahtunut myös, kun hän ihmetteli ääneen, kuinka osaan kirjoittaa sillä tavalla. Vaikuttaa siltä, että häntä harmittaa hieman, ettei hän silloin muinoin ymmärtänyt, kuinka tärkeää kirjoittaminen minulle on. 

Nyt olisi siis haasteena kirjoittaa laulun sanat ja musiikin genre on jotain hevi metallin tyylistä. Tosi kaukana omalta mukavuusalueeltani siis. Saas nähdä miten siinä käy. Pitää nyt kovasti toivoa, että saisin jostain muusan ja laulu ilmestyisi näytölle sormieni kautta kuin itsestään. Sitä odotellessa on ehkä viriteltävä itseäni sopivaan tunnelmaan lueskelemalla "V" -kässärini rakkaimpia kohtauksia ja kuunneltava metallista mölymusaa. Ehkä löydän sanoihin sopivan annoksen sekä Valoa, että pimeää.

Huomenna meille tulee vieras kotopuolesta, poikasen kummitäti. Ja ylihuomenna alkaa taas arki ja maanantain velvollisuudet. Saa nähdä mitä tapahtuu työpaikallani tämän kuun lopussa. Toimestaan toisaalle siirtyvä esimieheni nimittäin kertoi, että hän suosittaa vahvasti seuraajalleen minun vakinaistamista. Aika näyttää sen suhteen kuinka käy. Työsopimus on tällä hetkellä tämän vuoden loppuun, joten kiirettähän sillä saralla tulee. Jännää.

Nyt on haettava kuppi kahvia ja tehtävä päätös avaanko telkkarin vai tekstitiedoston. Yritän nyt jatkossa muistaa käydä täällä kirjoittelemassa jotain ajatuksia ja jorinoita, edes silloin tällöin. Ehkä kerron seuraavalla käynnilläni kahdesta valmiista käsikirjoituksestani ja niiden kirjoittamisesta. Paljon on tapahtunut sillä saralla kuluneiden vuosien aikana.

Levollista poisnukkuneiden yötä kaikille, jotka tänne linjoille eksyivät <3

Terkuin, M